21 Shkurt, 2024

Prej vitesh ka ekzistuar një traditë në vendin tonë, që burrat të ndërronin duhan me njëri-tjetrin. Kur një burrë takonte në rrugë dikë, e salutonte me shprehjen “a ndërrojmë një duhan”, dhe tjetri e pranonte ftesën, pothuajse në çdo rast.

Ndërkohë që pinin duhanin e njëri-tjetrit, burrat shkëmbenin biseda për ndonjë çėshtje të rëndësishme ekonomike dhe familjare.

Mesaduket, kjo traditë është përcjellë në breza për të mbajur gjallë traditën e miqësisë së shqiptarëve. Mendimet e qytetarëve pogradecarë lidhur me pyetjen, pse burrat shqiptarë vijojnë të shkëmbejnë cigɑre në ditët tona, me njëri-tjetrin, janë të ndrsyhme.

Ftesa “për ndërrim duhani” përcjell mesazhe simbolike shumë të rëndësishme dhe nuk vinte në pozitë asnjërën palë.

About Author

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *