5 Dhjetor, 2023

Pogradec/ Shërbimet në pemët frutore

0

Pemët frutore dhe vreshtat zënë një vend të rëndësishëm në kulturat bujqësore të Pogradecit. Në bashkinë e qytetit janë 512 ha të mbjella me pemë frutorë dhe 286 ha me vreshta.

Në këtë sezon, e rëndësishmë është që fermerët të kryejnë shërbimet e duhura për të mbrojtur pemët frutore, nga sëmundjet që shfaqen në këtë periudhë.

Vasfi Dulellari, ekstencionist pranë sektorit bujqësor Pogradec, na bën me dije se shirat e fundit kanë ndikuar pozitivisht.

Shërbimet që fermerët duhet të realizojnë janë punimet sipërfaqësore, plehrimet plotësuese, mbrojtja e bimëve nga sëmundjet stinore dhe më e rëndësishmja, mbrojta e shëndetit të konsumatorit.

About Author

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *